Bazıları delilik desede ben mavi şaçı çok seviyorum.Şimdi niye böyle bir konu açtı diyeceksiniz biliyorum.Hemen söyliyim saçlarımı boyatmaya karar verdim ama yazın tabi maviye değil.Benim şaçlarım kahverengi ama biraz koyu gibi gözlerimde kahve sizce siyaha mı boyatıyım yoksa rengini mi açıyım yada böyle kalsın daha yaşın küçük(13) müdersiniz?Sizin yorumlarınız benim için çok ama çok önemli bu yüzden bol bol yorum bekliyorum lütfennnnnnnnn : ))))))))))
1 kaşık gliserin
1 kaşık limon suyu
1 çay kaşığı oksijen suyu
1 çay kaşığı gül suyu (isterseniz) Karıştırıp bir şişe içine koyun,hergün bir kaç kez kullanın.Faydasını hemen hissediyorsunuz.

NOT:http://dunbugun1.blogspot.com/ DAN ALINTIDIR.!!!
Uzun bi aradan sonra yine karşınızdayım kusura bakmayın mağlum sbsye çalışıyorum bu ay yazı olmayabilir ama kesin bişey söyleyemem size çok cicikeçe çantalar buldum inşallah beyenirsiniz ;)
Etiketler: cici, çanta, keçe, keçe çanta
Merhaba malesef günü böyle bi vahşetle açıyorum.Ama napalım görevimiz işte size bi vahşetin perde arkası.Adı batacısa ''COCA COLA'' nın sadece adı bile nelere sürüklüyo insanı.Hergün ismini andığımız bu markanın adını söylerken aslında haşa '' MUHAMMED YOK MEKKE YOK '' diyoruz.Evet kardeşlerim sizleri boykota çağırıyorum nolur ne bu markayı ne ürünlerini nede diğer boykotları kullanmıyalım!!!!!(bu arada resimdeki yazılar pek okunmuyo 1.sütundacoca colanın yazılış şekli 2.de tersden okunuşunu 3.de şimdi harflerin yazılış şekline dikkat edin 4.de şimdi aşağıdaki ARAPca harflerin yazılış şekline dikkat edin ve yukardaki yazıyı okuyun ve kıyaslayın 5.dekelimelerin anlamı LA MUHAMMED= MUHAMMED YOK LA MECCA=MEKKE YOK yazıyor) lütfen bu yazıyı kopyalayıp dağıtalım!!!!marifetliperiler.blogspot.com
MERYEM adının yaygınlık oranının Türkiye'nin resmi nüfus sayımı sonuçları ve günlük ortalama nüfus artış hızına orantılarsak ülkemizde 11-04-2009 22:08 itibariyle yaklaşık 54,082 kişinin isminin MERYEM olduğu ve MERYEM isimli kişi sayısının her yıl ortalama 891 kişi arttığı tahmini yapılabilir.
MERYEM adının Amerika Birleşik Devletindeki yaygınlık oranı ise bir milyonda 1.42 civarında ve bu hesaba göre ABD'de yaklaşık 436 MERYEM yaşadığı tahmin edilebilir. ABD'nin nüfus istatistikleri dikkate alındığında Amerikada MERYEM sayısı her yıl 4 kişi artıyor.
MERYEM Türkiye'nin en yaygın 327. ismiyken, Amerika Birleşik Devletinde en yaygın 327. ad ise Wade ismi. MERYEM adının yakın kullanım oranına sahip diğer Amerikalı isim kardeşleri arasında 325. Kirk 326. Everett 327. Wade 328. Benj 329. Allison isimleri de sayılabilir. "İsmiDidikle.com'dan alınmıştır" yazılarak ile bu ilginç, doğru ama gayet de gereksiz bilgi serbestçe dağıtılabilir ve kopyalanabilir.Ayrıca birçok isim hakkında bilgiye bu sitede rahatça erişilebilinir.!!!!!!!!

Etiketler: isim, ismididikle, meryem
Etiketler: blog, hatice, kardeşim, kardeşiminblogu
Etiketler: 10nisan, bayram, polis, polisbayramı
Ewet arkadaşlar günü bir tebrik mesajı ile açıyoruz sevgili blog kardeşimiz http://orguoyuncakcinine.com en iyi blog ödülünü almış bulunmakta onu ve blogunu canı gönülden tebrik ederim başarılarının dewamını dilerim.....
İşte o tesadüfler...


Meme kanserinde erken tanı çok önemli kendi kendi muyane mutlaka arada bir yapılmalı fakat özellikle bazı dönemlerde sertlikler değişimler anlaşılamıyor ya görmezden geliniyor ya da telaşa kapılınıyor. İşte Roche bu yanlış anlaşılmaları gidererek daha bilinçli muayaneyi öğretmesi için hazırlamış bu ürünü, yumuşak meme dokusuna benzer topun içinde sert bir cisim var.. Çok zekice ve düşünceli bir davranış. keşke Türkiye'de de dağıtılsa değil mi yani ...





Öte yandan her gün kitle iletişim araçlarında onlarca “mucize diyet” ile karşılaşılmakta. “İsveç Diyeti, Ayırma Diyeti, Hollywood Diyeti, Manken Diyeti, Lahana Çorbası Diyeti, Burçlara Göre Diyet, Uzman Diyeti, Kan Grubu Diyeti, Renk Diyeti, Amerikan Kalp Vakfı Diyeti, Atkins Diyeti, Son Şans Diyeti” ve daha yüzlerce değişik isimli veya isimsiz diyet. Peki bu kadar çok diyet listesi ortalarda dolaşırken neden hala insanların kilo problemi var ? Çünkü bu tip diyetlerin çoğu başlangıçta hızlı kilo kaybı sağlasa da, kısa bir süre sonra bu kilolar fazlasıyla geri alınmaktadır. Bu tip diyetler sağlığa zarar vermenin ve metabolizmanın bozulmasını sağlayarak ömrü kısaltmanın yanı sıra, kişinin “ben bu işi başaramıyorum” diyerek umutsuzluğa kapılmasına neden olmaktadır. Zaten yaşam tarzı haline getirilemeyen hiçbir yönteme başlamamak gerekir.Gerçek ağırlık kaybı vücuttaki yağ kitlesinin azalması ile mümkündür. Kas ve su kitlesindeki kayıplar hem sağlık açısından risklidir, hem de kalıcı ağırlık kaybına neden olmamaktadır. Ağırlık kaybının hızlı olması öncelikle su, sonrasında kas kitlesindeki azalma ile ilişkilidir.
Genel ilkeleri benzer olmakla birlikte diyet mutlaka “kişiye özel” olarak hazırlanmalıdır. Çünkü herkesin metabolizması birbirinden farklılık gösterir, tıpkı parmak izi gibi. Multifaktöriyel bir hastalık olan şişmanlığın tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım gerekir. Dahiliye uzmanı veya endokrinolog, diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog ile ekip halinde tedavi edilmesi durumunda daha sağlıklı sonuçlar alınabilir. Günümüzde birçok kronik hastalığın temel nedenini oluşturan şişmanlığın tedavisinde diyetisyen en yetkili ve etkin meslek mensubudur. Sağlık ekibinin temel direği olan hekim hastanın gerekli muayenesini yapar, tahlillerini yaptırır ve diyetisyen, kişinin özelliklerine uygun beslenme modelleriyle normal ağırlığa iniş sürecini başlatır. Diyetisyenler aldıkları eğitimin gereği olarak beslenme programını kişiye göre ayarlayabilen, aynı zamanda zayıflama diyetlerini yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı sağlayabilecek şekilde düzenleyebilen kişilerdir.
Zayıflama programlarının, kişinin (yaş, cinsiyet, boy uzunluğu, vücut ağırlığı, fiziksel aktivite düzeyi, beslenme alışkanlıkları vb.) özelliklerine göre enerji ve besin öğesi içermesi; yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırabilmesi ve yavaş (0,5 - 1 kg / hafta) ağırlık kaybı ile bireyin yeni beslenme programını yaşam tarzı haline getirmesini sağlayabilmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki; ayda 6 kg üzerinde ağırlık kaybı metabolik olarak başka sağlık problemlerine zemin hazırlamaktadır. Sabırlı olmak şart. Kişi, seneler içerisinde aldığı kiloları birkaç haftada vermeye çalışmamalı. Bu uğurda aç karına greyfurt veya limon suyu içmenin, kabak çekirdeği yemenin, sürekli maden suyu içmenin, yosun tabletlerinden, kekik sularından ve form çaylarından medet ummanın hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı gibi; faydadan çok zarar verdiği aşikardır.Ağırlık kaybının geçmişine bakıldığında; midede hacim oluşturan posa tabletlerinin sindirim sisteminde tıkanmalara, kafein ve amfetaminlerin bağımlılığa, çok düşük kalorili diyetlerin ve sindirim sistemine yapılan cerrahi müdahalelerin besin öğesi yetersizliklerine, protein diyetlerinin böbrek ve kalp problemlerine, kalp yetmezliği sonucu ölümlere neden olduğu görülmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü aylık ağırlık kaybını 2 - 4 kg arasında olması gerektiğini vurgulamaktadır. Kişi çok şişmansa ve ameliyata hazırlanacaksa, anestezi riskini azaltmak için doktor ve diyetisyen gözetiminde ayda 6 kg verdirilebilir. Yoksa kimse 20 senede aldığı kiloları 20 günde vermeye kalkışmamalı, sabırla tedavinin üzerine gitmelidir. Zayıflamanın temelinde eğitim yer almaktadır. Dahiliye uzmanı veya endokrinolog kontrolünde yapılacak klinik muayenenin ardından elde edilen kan tahlil sonuçları yorumlanarak, kişi diyetisyen eşliğinde tıbbi beslenme tedavisine alınmalıdır. Egzersiz ve davranış değişikliği tedavisinin yerleştirilmesi ile hedefe ulaşılmalı ve kişi koruma programına alınmalıdır. 3 ay süresinde diyet, egzersiz ve davranış değişikliği tedavisi uygulanmadan kimseye ilaç tedavisi ve/veya cerrahi tedavi uygulanmamalıdır.
Sonuç olarak; zayıflama programı kişiye özel, bireyin benimseyip, yaşam tarzı haline getirerek uygulayabileceği, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırabilecek özellikte olmalıdır. Ayrıca obezitenin tedavisinde tek başına diyet tedavisi yeterli olmamakta, beraberinde egzersiz programı ve davranış değişikliği tedavisi de gerekmektedir.