13:12

TESADÜF İŞTE



Şimdide size çok güzel bir tesadüf sunuyorum bakın bu barbie bebekle Aysun KAYACI'nın fotoları ve gelinlikleri nasılda uyuşuyor 2.resimdeki gelinlikle barbienin gelinliği 3. resimdeki topuz ilede barbienin topuzu çok uyuyor.Tabi bu resimde topuz tam olarak çıkmamış ama ben yine bi gün nette gezrken görmüştüm keşke sizede göstere bilseydim neyese hayırlısı buymuş demekki.

12:40

PLASTİK ŞİŞELERE DİKKAT!!!!!

Plastik şişedeki maden sularını içerken, kadınlık hormonu östrojen alıyor olabilirsiniz... Hindustan Times gazetesinin internet sitesindeki habere göre, Alman bilim adamları, plastik şişeden suya geçen bazı maddelerin östrojen hormonu etkisi gösterdiğini saptadı.
Frankfurt'taki Goethe Üniversitesinden Martin Wagner ve Joerg Oehlmann, paketleme malzemesinden gıdalara bulaşan maddelerin insanları yapay hormonlara maruz bırakıp bırakmadığını anlamak için 20 çeşit maden suyu markasını tahlil etti.
Araştırmacılar, 9 çeşit cam şişede maden suyu, 9 çeşit plastik şişede maden suyu ve 2 çeşit içi plastik filmle kaplı karton kutudaki maden suyundan örnekler alarak östrojen içeren maddeler bulunup bulunmadığına baktı.Örneklerin yüzde 60'ında östrojen bulunduğu, cam şişelerdeki östrojen miktarının plastik şişelerdekilerden daha az olduğu tespit edildi.
Cam şişedeki maden sularının yüzde 33'ünde, plastik şişe ve kutulardaki suların ise yüzde 78'inde önemli miktarda hormon bulunduğu saptandı.
Bilim adamları, üreme sistemi üzerindeki etkisine bakmak için bu su örneklerinde Yeni Zelanda çamur salyangozları yetiştirdi.
Plastik şişelerdeki sularda, diğerlerine oranla iki kat daha fazla salyangoz embriyonu geliştiği görüldü.
Bulgular, Environmental Science and Pollution Research dergisinde yayımlandı.

06:49

SİGARASIZ BİR HAYAT


Tiryakileri ;yürürlüğe girmiş sigara yasakları ile birlikte temiz bir sayfa açarak sigarayı bırakmaya davet eden uzmanlar, sigara tiryakiliğinin gelişim sürecini ve bırakma aşamasında karşılaşılan güçlükleri, bu zorlu süreçte yapılması gerekenleri açıklıyor…
Ülkemizde uygulamaya başlanacak olan kapalı ortamlarda sigara içme yasağı ile birlikte ofis ortamında çalışanlar siz mücadelenin hangi tarafındasınız? Sigara içmeyip sigaraya karşı olanlardan mı, sigara içen ama bir günlüğüne dahi olsa dünyaya sigara dumanı üflememeye karar verenlerden mi? Yoksa artık sigarasız bir hayat hayali kuranlardan mı?
Sigaranın insan sağlığı üzerindeki zararlarını artık bilmeyenimiz yok. Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Sigara Bırakma Kliniği uzmanları, tiryakileri yaklaşan sigara içme yasağı ile birlikte temiz bir sayfa açarak sigarayı bırakmaya davet ediyor. Sigara tiryakiliğinin gelişim sürecini ve bırakma aşamasında karşılaşılan güçlükleri açıklayan uzmanlar bu zorlu süreçte yapılması gerekenlere dikkat çekiyor.
. Sigarayı bırakabileceğinize inanın ve kendinize güvenin.. İş arkadaşlarınız ev aile yakınlarınızı sigarayı bırakıyor olduğunuzdan haberdar edin ve anlayışlı olmalarını rica edin.. Ofis ve işyerinde daha sık yürüyün, asansör yerine merdivenleri kullanın çünkü bu da sizin yeni egzersiz programınızın bir parçası olabilir.. Her gün 3- 4 kez derin nefes alıp verin ve rahatladığınızı hissedin.. Gün içinde birkaç kez dişinizi fırçalayın.. Her zamankinden daha az çay -kahve ve daha fazla su için. Hem nikotin hem de diğer zararlı kimyasal maddelerden böylelikle arınabilirsiniz. Aşırı yemek isteği de baskılanacaktır.. Şekerli yiyecek ve ara öğünlerden uzak durun. Yerine meyve veya yoğurt yemeyi deneyin.. Küçük porsiyonlarda ve her zamankinden daha yavaş yemek yemeğe çalışın.. Yemeği yedikten sonra hemen sofradan kalkın ve yürüyün. . Evde veya iş yerinde sigara taşımayı bırakın. Sigaraya ulaşmanızı zorlaştırın , örn, nakit para taşımayın.. Kibrit ve çakmaklarınızı atın.. Çok sigara içmek istediğinizde duygularınızı bir günlüğe yazın ve bu notları yanınızda taşıyın. . Ne olursa olsun asla vazgeçmeyin! Her deneme sizi sonuca yaklaştıracaktır.
Bırakmak için en uygun zaman:Sigarayı bırakmaya istekli olduğunuz her zaman bırakabilirsiniz. Özellikle yakın zamanda değişeceğini düşünmediğiniz iş ve günlük hayatın stresi gibi olumsuzluklar yüzünden sigarayı bırakmayı ertelemeyin.
Bırakma sürecinde kaçınılması gerekenlerSigarayı tamamen bırakın. Azaltarak bırakmak bırakma süresini uzatır ve çoğunlukla tam olarak bırakmayla sonuçlanmaz. Sigarayı bıraktığınızda, “bir nefesten bir şey olmaz” düşüncesine direnin. Bir tek nefes çekmek bile sizi sigara tiryakiliğine geri götürür ve her şeye yeniden başlamak zorunda kalırsınız. Yağlı ve şekerli kalorisi yüksek olan besinlerden uzak durun. Mutlaka düzenli bir fiziksel aktivite ile meşgul olun.
İlk gün yapılması gerekenlerEvinizdeki ve iş yerinizdeki bütün sigaralardan kurtulun. Çakmak, küllük, kibrit, vb. gibi sigara içmeyi hatırlatan nesneleri göz önünden uzak yerlere kaldırın. Sigarayı bırakmak için geçerli olan sebepleri tekrar hatırlayın.
Kendinize iyi davranın. O gün en sevdiğiniz yemeği sipariş edin, sinemaya gidin, sizi rahatlatan aktiviteler planlayın. Bu günü dolu yaşamaya dikkat edin, boş kalmaktan kaçının.
Davranış önerileri. Bol su ve düşük kalorili diğer içecekler tüketmek hem ağzınızı meşgul eder hem de midenizi dolu tutarak kilo almanızı engeller.. Ellerinizi ve aklınızı meşgul edin, yeni hobiler edinin.. Düzenli bir fiziksel aktivite ile meşgul olun. En kolay uygulanabileni yürüyüş yapmaktır.. Bir süre sigara içmeyen arkadaşlarınızla vakit geçirin.. Sigara içmediğiniz için kendinizi ödüllendirin. Sigara içmeyerek biriktirdiğiniz parayla sizi mutlu edecek şeyler yapın: seyahate çıkmak, bir restorana gitmek, yeni bir elbise ya da ceket almak gibi.. Sigara bırakma döneminde yorgunluk ve konsantrasyon güçlüğü gibi belirtiler iş verimini azaltacağından dolayı mümkünse iş temposunu bir süre için yavaşlatmak faydalı olabilir. Ancak, tatillerde ve diğer özel günlerde keyif alınan şeylerin kısıtlanması daha zor olacağından bu dönemlerde sigarayı bırakmak tavsiye edilmez.
Kriz anında yapılması gerekenler:Aklınız sigaraya takıldığında, o anda yapmakta olduğunuz işi bırakıp ortamdan kısa bir süre uzaklaşın, örneğin kısa bir yürüyüş yapmak ve yapmanız gereken başka bir işe yönelmek gibi… Bu tür yoğun isteğin kısa sürdüğünü ve araya başka bir aktivite koyduğunuzda sigara içme isteğinin azaldığını göreceksiniz. Sigara içme dürtüsünü kontrol altında tutmanız zaman içinde kolaylaşacaktır. Düşük kalorili yiyecek ve içeceklerle ağzınızı meşgul edin.
Sigarayı bıraktıktan sonra meydana gelen olumlu değişiklikler:Sigarayı bıraktıktan 20 dakika sonra kan basıncı azalır ve nabız yavaşlar; kan dolaşımının iyileşmesine bağlı olarak el ve ayaklarda vücut ısısı artar. 8 saat içerisinde karbonmonoksit seviyesi normale iner, kandaki oksijen miktarı yükselir. 48 saatte sinir uçlarında onarım başlar; koku ve tat alma duyusu iyileşir.
Sigarayı bırakmanın çeşitli organ ve sistemler üzerine olan olumlu etkileri şu şekilde özetlenebilir:. 2 yıl içerisinde kalp hastalığına bağlı ölüm oranı %36 oranında, tekrar kalp krizi geçirme riski ise %50 oranında azalır. İyi kolesterol olarak bilinen HDL miktarı artar.. 2 hafta ile 3 ay içerisinde sigaraya bağlı öksürük ve balgam ortadan kalkar; egzersiz kapasitesinde artış gözlenir. Kaybedilen akciğer fonksiyonları geri kazanılmaz ancak, 1 yıl sonra akciğer fonksiyonlarındaki düşüş hızı azalır ve hiç sigara içmeyen bir kişi ile aynı seviyeye gelir. Akciğer kanseri riskinde birinci yıldan itibaren düşme başlar, ancak hiç sigara içmemiş bir kişinin taşıdığı riske yaklaşması 20 yıl alır.. 10 yılda ağız, boğaz, yemek borusu kanseri riski yarı yarıya azalır. Benzer şekilde, mesane, böbrek, pankreas kanseri riski de azalır.. Sigara kullanımına bağlı olarak görülen üst solunum yolu enfeksiyonları, sinüzit, faranjit sıklığında azalma görülür.. İnme riskinde birinci yıldan itibaren azalma başlar; 10 yıl içinde bu risk, hiç sigara içmemiş kişilerin seviyesine iner.BU KADAR SEBEBİNİZ VARKEN NİYE O İLLETİ ELİNİZE ALASINIZKİ!!!!!!!!!!!

06:43

MELİKE BEBEK

Çok cici bişi buldum sizlere sundum.Adınıda melike koydum.Nasıl kafiye ama nasıl bebek ama bayıldım bayıldım size göstermeseydim çatlardım!!!!!!!!!!!!!!!

06:37

KESİN BİÇİN

Bu ne,neyle yapıldı,ne amaçla yapıldı bilmiyorum.Ama çok güzel bir yün sepeti veya oyuncak sepeti olur orası kesin e ozman kesin biçin sizde bi tane edinin.

08:20

ŞEKER KIZLARIN ŞEKER PARTİSİ











Ay çok şekerler dimiya ben şu yeşil elbiseliyi fıstıklı çikolataya,koşan beyaz kızları meleğe,mavişi bulutlarda bale yapan bi güzele benzettim ama favorim 2. resimdeki bayıldım bence büyüyünce çok güzel olucak MAŞALLAH SÜPHANALLAH aman nazarımız deymesin bence o hem periye hem prensese hem kelebeğe benziyo =))))))))))))))))

06:44

BİR ÖNERİ


Düşünceniz pozitif olsun,çünkü: Düşünceniz sözleriniz olur. Sözleriniz pozitif olsun,çünkü:Sözleriniz davranışlarınız olur. Davranışlarınız pozitif olsun,çünkü:Davranışlarınız alışkanlıklarınız olur. Alışkanlıklarınız pozitif olsun,çünkü:Alışkanlıklarınız değerleriniz olur. Değerleriniz pozitif olsun,çünkü:Değerleriniz Kaderiniz olur.

05:33

VAZOLARLA TAM GAZ


Vazolarla tam gaz dewam ediyoruz hani kavanozlarla ilgili diğer yazımda deniştimya ''odam lila buda odama çok yakışır'' diye vaz geçtim budaha çok yakışır maymun iştahlımıyım ne????????????

12:32

VİNTRAGE ODALAR

Ewet efenim işte size mis gibi vintrage odalar e bukar güzel resimleri bulmuşsunuz bide açıklama beklicek haliniz yokya

12:32

11:34

VİNTAGE TARZI


Dikişçiler sizin için çok güzel elbisier buldum hemde vintage tarzı siz netten kendiniz bakıp örnekleri çoğalta bilirsiniz ben en çok bunları sevdim hadi kolay gelsin kolay olsunda benimde başıma gelsin =))))))))) !!!!!!!!!!!!!!!!!!

11:16

ENGEL TANIMAYANLARA

Allah Tealla herkese farklı bir imtihana tabi tutar kimine yokluk,kimine amalık kimineyse yürüme engeli ama boşuna dememişler aşılmayacak engel yoktur diye bir tane engelleri var diye yaşamdan kopmadılarya(kopmadınızya) hadi engelleri beraber aşalım işte bu ilk proje dewamı olacakmı ki diye soracaksanız hemen söyliyim ewet olacak(ALLAH'ın izniyle) ama dewamından önce ,ilk adım marifetliperiler.blogspot gururla sunar işte karşınızda tekerlekli sandalye kullananlar için bacak örtüsü ve onun şık çantası eğer çevrenizde böyle engelli biri varsa yada sizin engeliniz varsa hemen yapmaya başlıyosunuz bu konuda hiç tavizim yok ona göre(eğer çevrenizde böyle biri yok ve siz yinede yapıp birine hediye etmek istiyorsanız yapın ve hemen huzur evinin yolunu tutun onları huzura kavuşturunnn =))))) )

05:15

KUMAŞ DAMA

Ewet sayın seyirciler işte tasarrufta ve tasarımda gelinen son nokta kumaş dama çok kullanışlı ve yapımıda son derece kolay yapmanızı tavsiye ederim.Bence sadece dama yapılmamalı aynısının tavla şeklide çok şık olur diye düşünüyorum.Dışarıdan 5-20 tl arası alacağımız bu iki oyun bize en fazla 1-2 tl ye gelir arta kalan para ise mutfak masraflarına kullanır ah herkes böyle tasarruf etsede kriz kimseyi vurmasa keşke!
Eeee tabi bide arta kalan kumaş var ziyan etmek olmaz onunlada amerikan servis yaparız.


04:37

AYAKKABISIZ BİR YAZ


Bu yaz ayakkabı terlik vs hiçbişey giymek istemiceksiniz bu ayaklıklar(kusura bakmayın adını bilmiyorum) size yeticekte artıcak bile biraz misina,boncuk ve klips işte hazırrr!!!!!!!!

04:15

TAKILAR GELDİİİİ


Biliyorum resimlerin çokluğundan yazıya ulaşmak zor oldu ama idare edin artık bu arada nasıl beğendiniz mi yorum gelirse dewamı da olucak onun için bol bol bol bol bol bol yorum yazın lütfennnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

04:03

BİDE TAKIM OLSUN BARİ


Eh bunlarda takım olsun bari dedim bide takım ekledim.E hep tek başlarına koyuyorum çok monoton oluyo dimi canım!!!